MIKROliga 2016/2017

Čo je to MIKROliga?screenhunter_07-nov-27-19-56

MIKROliga je minibasketbal, kde deti hrajú 3 vs.3. V hre dostane každé dieťa možnosť zahrať si rovnako dlho – 3 minúty hrubého času a samo si zažije radosť z hry či daného koša. Zažije svoje prvé minúty slávy. Prežitá radosť z úspechu v budúcnosti zaručí, že si basketbal ako šport obľúbi, bude sa chcieť v ňom zlepšovať a napredovať.

 

S myšlienkou zorganizovať MIKROligu prišiel v roku 2013 Rick Brooks z BBC Brooks Basketball Club z Galanty a odvtedy sa koná pravidelne každú basketbalovú sezónu. Sezóna 2016/2017 je teda štvrtým ročníkom a minibasketbalisti zo Senca nechýbali ani v jednom z nich.

screenhunter_09-nov-27-19-57

Pre koho je určená?

Pre všetky deti, (dievčatá/chlapci), narodené v rokoch 2006, 2007, 2008 a mladšie. Do MIKROligy sú postupne zapájané aj deti z basketbalových krúžkov seneckých základných škôl.

screenhunter_08-nov-27-19-56

Prečo hrať MIKRObasketbal?
Každý začínajúci hráč má možnosť si vyskúšať hru. Môže vyskúšať hrať a súťažiť proti rôznym družstvám. Upevní si kamarátske vzťahy so svojimi spoluhráčmi, spozná nových hráčov z iných družstiev. Naučí sa prijímať prehru a tešiť sa z výhier.

 

Systém súťaže

MIKROliga 1x do mesica, turnajovým spôsobom. Turnaj sa hrá vždy v nedeľu.

Do MIKROligy v sezóne 2016/2017 sa prihlásilo 12 družstiev, ktoré boli rozdelené do 4 skupín:

  1. skupina: MBK Karlovka BA, BK Petržalka BA, BK Slovan BA
  2. skupina: BK Inter BA, BSC BA, ŠBK Sereď A
  3. skupina: MBK Slávia Trnava, ŠBK Sereď B, BKM SPU Nitra
  4. skupina: Lokomotíva Sereď, Basketbal Galanta, Gabko Senec

 

Ako budú turnaje prebiehať?

Každý účastník zorganizuje 2 turnaje. Obsahom jedného turnaja budú tri hodinové zápasy 3 vs 3. Trojice hráčov sa striedajú po troch minutách hrubého času.

  1. zápas
  2. zápas

Súťaže formou štafiet, streleckých, driblingových súťaží.

Spoločné fotografovanie

  1. zápas

Hosťujúce družstvo zabezpečí rozhodcov a pomocníkov z rodičov. Rovnako sa hosťujúce družstvo stará o občerstvenie (mamičkám Ďakujeme, že niečo dobré napečú a pripravia)

TERMÍNY MIKROLIGY:

http://gabbo-gabko.sk/rozpis-akcii/

Gabko SenecTitulka